Online Event – De Hyp*mobiele Schouder

0,00

Tijdens deze webinar zullen Drs. Michel Mertens en Dr. Valentien Spanhove een diepgaande discussie leiden over twee veelvoorkomende en tegenstrijdige schouderaandoeningen: de frozen shoulder en de instabiele schouder. Met behulp van stellingen en een stemmingensysteem kunnen leden actief deelnemen aan een discussie over verschillende aspecten van deze aandoeningen, waarbij nieuwe inzichten en praktische tips aangeboden worden om deze patiënten beter te begeleiden in hun revalidatie.

This product can only be purchased by members. To purchase this product, sign up by purchasing Lidmaatschap Schoudernetwerk Vlaanderen (2023).

Bijkomende informatie

Waar

Online via Zoom

Wie

Dr. Valentien Spanhove studeerde in 2017 af aan de universiteit van Gent als Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. Nadien werkte ze 4 jaar als doctoraatsstudent onder begeleiding van Prof. dr. Ann Cools, Prof. dr. Patrick Calders en Prof. Dr. Fransiska Malfait. Ze behaalde in juni 2021 haar doctoraat getiteld ‘Shoulder instability in patients with hypermobile Ehlers-Danlos syndrome and Hypermobility Spectrum Disorders.

Drs. Michel Mertens is fysiotherapeut (2006, Hogeschool Rotterdam) en bewegingswetenschapper (2008, Vrije Universiteit Amsterdam) met 10 jaar ervaring als full time (sport)fysiotherapeut. Na het behalen van zijn master in sportfysiotherapie (2013, Hogeschool Utrecht) verschuifde zijn interesse meer en meer naar de schoudergordel.
In 2017 verliet hij de praktijk en startte hij zijn mandaat als assistent op de afdeling Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (MOVANT) aan de Universiteit Antwerpen.

Title:
Webinar – Hyp*mobiele Schouder

Time:
17-04-2023 20:00

Timezone:
Europe/Brussels